Medlemsinformation augusti/september 2022

Information till medlemmar från styrelsemötet 29 augusti 2022

Mellösa bygderåd hade bjudit in Marie Bergeås Mark och exploateringsansvarig i Flens kommun till mötet. Vi diskuterade förslaget till cykelväg mellan Hasselbacken och Mellösa som bygderådet skickat in till kommunen. Vidare tog vi upp frågan om båt och badbrygga vid Hasselbacken och frågan om odlingslotter.

Bygderådet har haft kontakt med nya VD för FKAB angående om och nybygganden av Kyrkskolan. Svaret är att projektering pågår och ritningsförslag ska finnas i slutet av september. Vi bevakar detta.

Bygderådet vill ha mera samarbete med Kyrkskolan. Lärarkollegiet kommer att utse en kontaktperson.

Vi har haft flera möten kring lekparken vid Tomtebovallen. Både med boende i Mellösa och med kommunrepresentant. Vi har skickat in punkter som behöver åtgärdas. Det har framkommit att det finns en upprustningsplan för lekplatserna i Flens kommun. Bygderådet har nu tagit del av denna. Under 2024 kan Mellösa bli aktuellt. Akuta åtgärder rapporteras in och åtgärdas.

Vi har även tagit upp frågan om utegym vid Tomtebovallen. Även här har boende och styrelse i Mellösa varit aktiva. Vi har goda förhoppningar att få till detta inom en snar framtid.

Kulturvandring genomfördes 3 september till vaggande stenen i Hälleforsnäs. Mycket lyckad vandring.

Vi kommer att genomföra aktiviteter under Hälsoveckan. Den 1/10 kommer UT loppet i en ny version att genomföras. Det är Bygderåden i Mellösa och Hälleforsnäs som tillsammans med Mellösa IF är arrangörer. Vi kommer i år att koncentrera aktiviteterna till Hagängen IP och Mellösa badet. Man kommer att kunna springa/gå två olika sträckor. Prova kanoter vid badet (om det inte blir för kallt), aktiviteter för barnen, servering vid Hagängen, uppvisning av flygplanen om vädret tillåter. Håll utkik på Facebook så kommer mer information.

Vi välkomnar nya och gamla medlemmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *